کارخانه تولید صابون ارزان قیمت

کارخانه صابون

قدمت مصرف صابون به حدود 3200 سال قبل باز میگردد.برخی از تاریخ شناسان بر این باورند که صابون در ابتدا توسط فنیقی ها در 600 سال پیش اختراع شد .اما فنیقی ها در مورد کاربرد صابون اطلاع چندای نداشتند و صرف از آن به عنوان وسله ای برای داد و ستد استفاده می کردند.صابون در آن زمان از پیه بز و خاکستر چوب بدست می آمد.صابون هیچ گاه کشف نشده است بلکه با گذر زمان  از مواد قلیایی و چربی تحول پیدا کرده است .هیچ محصولی به اندازه صابون در طول عمر خود دچار تغییر و تحولات شدید در ترکیب خود نشده است.

تاریخچه تولید صابون

  • در دوران امپراطوری روم به صابون“Saipo” می گفتند که نام امروزی آن از این کلمه گرفته شده است.عده ای دیگر معتقدند که نام “soap” از نام کوه خیالی ساپو که در روم باستان قرار داشته ،گرفته شده است.بنا بر روایات ،مردم روم باستان برای  راضی نگه داشتن خدایان خود قربانی  و پیشکش  هایی به این کوه می بردند  .بعداز کشتن قربانیان ،قسمت های باقی مانده بدنشان مثل استخوان و پشم  را میسوزاندند اما چربی حیوانات را برای ساخت نوعی ماده شوینده نگه میداشتند.بعضی از مورخین این ماده شوینده را اولین صابون های استفاده شده توسط بشر می دانند. برخی مورخین بر این باورند که این داستان ،افسانه ای بیش نیست زیرا در تمام سرزمین امپراطوری روم آن زمان کوهی به نام ساپو وجود نداشته ولی کلمه لاتین ساپو به معنای صابون است .

تولید عمده صابون های گیاهی

  • در میان تمدن های تاریخ باستان مواد شوینده مختلفی وجود داشته که هر کدام را می توان به عنوان اولین صابون ساخته شده دست بشر نامید اما بنا به روایتی اولین صابون های در دره نیل و بوسیله مصریان باستان کشف شدند سپس دریانوردان فنیقی به شیوه ساخت آن پی برده و آن را در دیگر سرزمینها پراکنده کردند.
  • عده ای نیز بر این باورند که سومری ها مبدع اولین صابون بودند.
  • در زمان مصریان ،تنها با فروبردن پاها درون آب و لگد مال کردن لباسها اقدام به پاکسازی آنها می کردند.
  • جالب است بدانید ،افرادی در رم قدیم از شستن لباس با پاهایشان کسب روزی می کردند.
  • در رختشورخانه های آن زمان با اعمال فیزیکی مثل ضربه زدن،پا کوب کردن،ساییدن و چنگ زدن و .. لباسشهایشان را تمییز می کردند.

فروش عمده بهترین صابون های باکیفیت

  • با مرور زمان به این نکته پی برده شد که با اضافه کردن موادی به آب خاصیت شویندگی آن بیشتر می شود و یا اینکه آب باران نسبت به آب معمولی خاصیت شویندگی بیشتر و یا آب گرم نسبت به آب سرد قدرت پاک کنندی بالاتری دارد.
  • مردم مصر از سود( یا همان کربنات سدیم) برای افزایش قدرت شویندگی استفاده می کردند.از این ترکیب به همراه سدیم سیلیکات برای درست کردن آب نرم تر بعنوان مکمل استفاده شد .این دو ماده در سالهای خیلی بعد پایه اولین مواد شوینده تجاری بودند که شرکت آلمانی “Henkels Bleichsodo”آن را در سال 1878 تولید کرد.
  • صابون از قدیمی ترین ماده فعال سطحی می باشد که توسط گالس در حدود 2500 سال پیش از میلاد اختراع شد.بعد از این کشف،برای حدود 3000 سال،صابون بعنوان یک ماده روغنی بخصوص روغن مو و بعنوان اصلاح کننده مورد استفاده قرار گرفت.تنها 1000 سال است که از صابون به عنوان ماده شوینده استفاده می شود.

تاریخچه تولید صابون

  • جالب است بدانید که کشورهای مثل ایتالیا،فرانسه و اسپانیا از جمله اولین کشورهای تولید کننده صابون بودند .به این خاطر که دسترسی آنها به مواد اولیه ساخت صابون مانند روغن زیتون آسان بود.
  • در قرن 13 و 14 میلادی اتحادیه ای از تولید کنندگان صابون در شهر لندن ایجاد شد.
  • در این زمان ،تولید کنندگان صابون باید مبلغی را بعنوان مالیات در ازای ساخت هر تن صابون می پرداختند .این مبلغ بعد از جنگهای ناپلئون به 3 پنی به ازای تولید هر پند صابون رسید.تا سال 1853 این روند ادامه یافت و طی این مدت حدود 1 میلیون پوند مالیات از تولید کنندگان صابون جمع شد.
  • در زمان انقلاب فرانسه در حدود 34 کارخانه کوچک در شهر مارسی به تولید صابون مشغول بودند.این کارخانه های کوچک تولید صابون را به 3500 تن رساندند.میزان تولید صابون به حدی بود که تولید کنندگان دست به صادرات صابون به کشورهای دیگر از جمله آمریکا زدند.ماده اولیه ای که برای ساخت صابون استفاده می کردند ،روغن زیتون بود.در سال 1815 روغن زیتون کمیاب شد وهمین موضوع تولید کنندگان صابون را مجبور کرد تا از روغن های دیگری در تولید صابون بهره ببرند.پیشرفت تکنولوژی در صنایعی مثل کشتیرانی و حمل و نقل ،امکان دسترسی به روغنهای دیگر کشورها را برای تولید کنندگان فراهم ساخت.این دو دلیل باعث تغییر ترکیب صابون شدند.

تاریخچه تولید صابون

  • در سال 1823 ،دانشمندی فرانسوی به نام “Michel Uegence Chevreul” نظریه ای را در زمینه فرآیند تشکیل صابون داد که موجب پیشرفت این صنعت شد.او ادعا کرد که تشکیل صابون ،چیزی جز تجزیه شیمیایی چربیها نیست .در اثر این فرآیند، چربی ها به نمک قلیایی اسیدهای چرب (صابون) و گلیسیرین تجزیه می شود.
  • اکتشافات این چنینی و همینطور توسعه کارخانه ها باعث شد که صنعت صابون سازی در آمریکای شمالی تا سال 1850 رشد فوق العاده ای داشته باشد. به تدریج صابونهای  ملایم به منظور شستشوی شخصی و همچنین صابونهایی برای ماشینهای شستشو تولید شد و در دسترس عموم قرار گرفت.

کارخانه تولید صابون اصل

  • در اوایل قرن 20 ، ،صابون با سازنده های مثل کربنات سدیم،سیلیکات سدیم و پربورات سدیم ترکیب شده و اولین شوینده های خودکار ساخته شد. افزایش قدرت پاک کنندگی این شوینده ها موجب کاهش میزان کار دستی در رختشورخانه های آن زمان شد.بعد ها با اختراع ماشین لباسشویی فعالیت های دستی در رختشورخانه ها به کلی حذف گردید.در این میان فرمولاسیون صابون ها تغییر کرد و مواد جدیدی جانشین صابون های سنتی شدند.اولین ماده جانشین صابون ،سولفات ها ی الکلی روغنی بودند .این ماده در سال 1928  توسط برتیش و کورکز در آلمان کشف شد.کارخانه صابون

تاریخچه تولید صابون

  • بعدجنگ جهانی اول در آلمان بدلیل کمبود چربی حاصل از این جنگ ،اقدام به تولید اولین مواد شوینده مصنوعی شد .مواد شوینده صنعتی بر خلاف صابون،با مواد معدنی نمک آب ترکیب نمی شوند.
  • سولفات آلکیل های مصنوعی بر پایه روغن های طبیعی که وجود آنها باعث افزایش قدرت شویندگی در شوینده های طبیعی اولیه بود در سال 1933 در آلمان معرفی شد و در سال 1933 به آمریکا راه پیدا کرد.
  • مواد جدیدی پیوسته کشف و مورد استفاده قرار می گرفت اما به این نکته توجه نمی شود که این مواد ممکن است چه آسیبهایی به محیط زیست وارد کنند در نتیجه در بعضی تابستانهای بسیار گرم در آلمان،مسیر آب چندین رودخانه در نزدیکی دیواره آنها مسدود شده بود.

صابون های تولید شده در تهران

  • تولید مواد شوینده خانگی در آمریکا در دهه 1930 آغاز شد.اما روند تولید آن بعد از جنگ جهانی دوم متوقف شد
  • جنگ جهانی دوم و کمبود مواد چربی و نفتی و همچنین نبود ماده ی تمیز کننده ای که بتواند در آبهای دریایی سرد که پر از مواد معدنی  بودن بخوبی مورد استفاده قرار بگیرید باعث شد تحقیقات زیادی برای ساخت مواد شوینده جدید انجام شود.
  • در سال 1946 بود که اولین شوینده برای شستشوی لباس ها تولید شد.ترکیبات این شوینده از سورفاکتانت بود.
  • رشد کیفیت مواد شوینده باعث شد که مصرف آن در سال 1953 از صابون بیشتر شود .
  • باور به این که خیلی از مواد فعال سطحی که در ساخت مواد شوینده به کار گرفته می شوند حتی می توانند از یک کارخانه فاضلاب مدرن عبور کند باعث تدوین قانون شوینده در سال 1961 شد و مقررات آن نیز در سال 1964 قابل اجرا گردد.طبق این قانون فروشنده های مواد شوینده نمی توانند مواد شوینده ای که قابلیت تخریب بیولوژیکی آن بیشتر از 80 درصد باشد را بفروشند .این عدد با استفاده  از تستی که توسط کمیسیون شوینده ها طراحی شده مشخص می شود.کارخانه صابون

تایخچه تولید صابون

عوامل متعددی در پیشرفت صنعت صابون سازی نقش داشته است از جمله:

  • استفاده کردن از رزین در هنگام پخت صابون در دیگهای مخصوص پخت
  • استفاده کردن از سیلیکات سدیم توسط دانشمندی انگلیسی
  • با هیدروژنیزه کردن روغن ها ،چربی های مناسب تری برای استفاده در صابون بدست آمد
  • در دوران جنگ جهانی اولی تکنولوژی فوق العاده پیشرفت کرد و همین امر به رشد صنعت صابون سازی بسیار کمک کرده است.کارخانه صابون

اما صابون سازی در ایران…

  • صابون امروزی در زمان قاجاریان از کشورهای اروپایی وارد ایران شد .در ابتدا به عنوان کالای لوکس شناخته می شد و در دسترس درباریان بود.کمی بعد ،در یکی از محله های تهران، که بعدا به صابون پز خانه شهرت گرفت ،اولین کارگاههای تولید صابون شروع به فعالیت کردند.فن ساخت صابون بعدا به شهرهایی مثل مراغه راه پیدا کرد و امروزه صابون مراغه شهرت زیادی پیدا کرده است.

صابون

  • قبل از ورود صابون به ایران ،مردم برای شستشوی بدن و سر و صورتشان از تعلیمات طب سنتی استفاده می کردند .آنها از گل سرشوی و یا انواع دیگر گلهایی که نقش دارو را داشتند استفاده می کردند.
  • خانواده ها برای تامین نیازهای خودشان به شستشو و همچنین برای فروش دست به ساخت صابون در خانه هایشان زدند. در این میان نقش زنان پر رنگ تر از مردان بوده است.آنها پی گاو و گوسفند را جمع کرده و آن را در بشکه هایی آب می کردند .سپس آن را در دیگهایی میریختند و سود گرفته شده از سنگ قلیا را به آن اضافه می کردند .بعد از پختن صابون ،آن را به قسمت های مساوی برش می زدند و بر روی پشت بامهایشان میگذاشتن تا خشک شود.هنوز سنت صابون سازی در شهر مراغه وجود دارد.

صابون های خارجی اصل

  • با گذشت زمان و احساس نیازی که در جامعه احساس شد کارگاههایی برای ساخت صابون درمنطقه آذربایجان زده شد .آقای حامد صابونیان جز بنیان گذاران صابون سازی به شکل مدرن در آذربایجان بود .او سهم بسزایی در رشد و ارتقا صنعت صابون سازی در آذربایجان داشت.او فردی خوش فکر بود و از جمله ابداعات او می توان به ساخت صابون کاغذی اشاره کرد که در دوره ای بسیار فراگیر شد .
  • از دیگر ابداعات او ساخت صابونهایی با عصاره گیاهان بود که جز اولین صابونهایی به این شکل حساب می شد.بعد ها محصولات این کارگاه با برند “پیروز” فروخته شد  وهمزمان تغییر بنیادین در شیوه پخت  صابون ایجاد شد بدین شکل که در ساخت محصولاتشان ،از پخت سرد صرف نظر و به پخت گرم روی آوردند.مکان کارخانه نیز از خیابان ژاله تبریز به شهرک صنعتی مایان انتقال یافت .امروز برند پیروز یکی از قطبهای صنعت صابون سازی در ایران و خاورمیانه است  .شرکت پیروز در زمینه صادرات صابون نیز فعال است و محصولات خود را با نامی که مشتریانشان می پسندند به کشورهای ژاپن،چین و امارات متحده عربی و … صادر می کند.

در ادامه کمی از تاریخچه حمام و حمام های عمومی صحبت می کنیم  تا تحولات این مکان همزمان با تحولات صابون بعنوان یک ماده شوینده بررسی شود:

  • ساخت اولین حمامها به 2000 سال پیش از میلاد بر می گردد .بر طبق نوشته های کتاب تاریخی ،جزیره ای به نام “کرت” در دو هزار سال پیش از میلاد دارای تمدن پیشرفته ای بودند آنچنان که تمامی خانه هایشان دارای حمام آب گرم روان بود.

در تاریخ ایران،ساخت  حمام به 3000 سال پیش بر میگردد.نظافت و استحمام همواره جز آیین و رسوم زندگی ایرانیان به شمار می آمد .بطور مثال غسل کردن در آیین زرتشتی از شروط شرکت در مراسم مذهبی بود.کارخانه صابون

ساخت حمام مبوط به دوره هخامنشیان می شود.بعد از اسلام ،حمام ها را نزدیک به مسجد و در بازار می ساختند .در سرتاسر ایران تعداد بی شماری حمام موقوفی وجود داشت که این امر بخاطر توجه ویژه ایرانیان به بحث نظافت و استحمام بوده است .ثروتمندان از حمام های خصوصی و عوام از حمامهای عمومی استفاده می کردند.

جالب است بدانید که در حمام علاوه بر نظافت که بوسیله مواد شوینده ای مثل صابون انجام میشد ،اعمال دیگری مثل حجامت،کیسه کشیدن،مشت و مال دادن ، رفع موهای زائد و تقویت مو با داروهای گیاهی رواج داشته است.کارخانه صابون

تاریخچه تولید صابون

 

حمام رفتن در عصر قاجار و جنگهای صلیبی

در عصر قاجار که به تازگی صابون از کشورهای اروپایی وارد ایران شد بود.و فقط در دسترس درباریان بود ،حمام رفتن در فصل زمستان کار بسیار سختی بود و مردم معمولا اواخر فصل پاییز به حمام میرفتند. و تا شب عید دیگر نمیتوانستند به  حمام بروند.

مرمانی که در  کشورهای غربی  زندگی می کردند تا پیش از جنگهای صلیبی  حمام نداشتند .ایشان طی جنگهای صلیبی ،به شرق آمده با حمام های آن دوران آشنا شدند.مدتی بعد از آن نیز حمام نرفتن در کشورهای غربی مد بود. تا جایی که یکی از ملکه های فرانسه به اینکه پنج سال به حمام نرفت است. افتخار می کرد.کارخانه صابون

 

 

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.